DELICTES SEXUALS

Els agressors podrien ser condemnats per violació encara que no hi hagi hagut penetració total

DELICTES SEXUALS

El Tribunal Suprem (TS) ha elevat la pena imposada a un home condemnat per agressió sexual a una dona després d’aprofitar la relació de confiança que tenien (eren veïns) per a portar-la a un lloc apartat. Va ser llavors quan es va abalançar bruscament sobre ella i, tapant-li la boca perquè no se sentissin els crits que feia, li va efectuar tocaments de manera violenta per tot el cos, inclosa la vagina, tot i que sense penetració amb el membre ja que no va aconseguir l’erecció. Va acabar amenaçant-la de matar-la si explicava el que havia passat.

El motiu de l’elevació de la pena ha sigut que el TS ha apreciat en aquests fets el delicte de violació, de més gravetat que el delicte d’agressió sexual pel qual l’home va ser condemnat en un principi. Al seu moment, el tribunal que va qualificar els fets com a agressió sexual va entendre que, en no haver-hi hagut penetració, determinant per al delicte de violació, i no quedar demostrat que l’home va introduir els dits a la vagina de la víctima, només hi havia hagut contacte extern, sense accés real. A més, va considerar que la zona més íntima de la dona a la qual l’home va accedir amb els dits era externa i que, per tant, no s’havia produït penetració.

El TS, que ha estimat el recurs interposat per la víctima, estableix que per a entendre que s’ha comès un delicte de violació no es requereix que la penetració sigui total. N’hi ha prou amb l’accés a la zona interna sexual femenina, per lleu que sigui.

L’alt tribunal considera que tot accés, per lleu o breu que sigui, que superi l’«horitzontalitat» de la zona sexual femenina, entenent com a tal la zona referida al mer tocament extern, suposa l’existència de violació, ja que no s’exigeix que l’accés sigui total i absolut, n’hi ha prou que sigui suficient.

Els nostres professionals defensaran la vostra causa per tal d’aconseguir l’ajustada qualificació penal dels fets.